Sastojci za 24 mini kuglofa (mjera je čaša od 200 ml):

✦½ čaše ulja (100 ml)

✦½ čaše šećera (100 g)

✦2 čaše glatkog brašna (260 g)

✦1 čaša kokosovog brašna (80 g)

✦1 čaša mlijeka (200 ml)

✦1 čaša jogurta (200 ml)

✦1 vanilin šećer

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i dobro izmiksati u glatku smjesu. U silikonske kalupe za mini kuglofe rasporediti smjesu. Peći oko 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Ohladiti i izvaditi iz kalupa.

Glazura:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦5 žlica ulja

Priprema: Čokoladu s uljem otopiti na naj­manjoj vatri pa staviti u svaki silikonski kalup jednu jušnu žlicu. Pečeni mini kuglof vratiti u kalup i staviti u hladnjak na barem 30 minuta da se čokolada stisne pa izvaditi iz kalupa.

Punjenje:

✦180 ml vrhnja za šlag

✦200 g bijele čokolade

✦40 g maslaca

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja pa dodati čokoladu izlomljenu na kockice i maslac. Miješati dok se sve ne otopi. Ohladiti barem 2 sata u hladnjaku pa izmiksati. Po­moću slastičarske vrećice puniti kuglofe.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakHranidba preživača i funkcija buraga
Sljedeći članakPrva liga
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.