Biskvit (mjera je šalica od jogurta – 180 ml):

✦2 jaja

✦1 šalica šećera – 180 g

✦1 vanilin šećer

✦1 šalica mlijeka – 180 ml

✦1 šalica ulja – 180 ml

✦2 šalice oštrog brašna – 260 g

✦½ praška za pecivo

Priprema:

 class=

Jaja pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati šalicu mlijeka, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjediniti mikserom u glatku smjesu.

 class=

Polovicu tijesta staviti u namašten ili papirom za pečenje obložen kalup dimenzije 25 x 18 cm. Peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 180 °C.

Nadjev:

✦500 g svježeg kravljeg sira

✦3 jaja

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦1 kiselo vrhnje – 180 g

✦ribana korica od 1 limuna

✦1 žlica oštrog brašna

Priprema:

 class=

Sve sastojke za nadjev izmiješati.

 class=

Izvaditi polupečeno tijesto iz pećnice.

 class=

Prekriti nadjevom i odmah pažljivo preliti drugim dijelom tijesta, ne razvlačeći žlicom kako se nadjev i tijesto ne bi pomiješali. Peći još 30 – 35 minuta. Kolač posuti šećerom u prahu i rezati dok je još topao.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu