Sastojci:
✦175 g maslaca
✦25 g kakaa
✦135 g smeđeg šećera
✦2 jaja
✦75 g glatkog brašna
✦1 žličica praška za pecivo
✦2 zrele banane
✦50 g sjeckanih badema (ili lješnjaka)
✦60 g čokolade za kuhanje
Priprema: Otopiti 50 g maslaca i pomiješati s kakaom. Pjenasto umutiti mikserom preostali maslac sobne temperature sa šećerom. Dodati jaja i maslac s kakaom, a zatim i brašno prosijano s praškom za pecivo, gnječene banane, orašasto voće i sjeckanu čokoladu. Smjesu rasporediti u kalup dimenzije 20 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći 30 – 40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Treba ostati malo vlažan.
Ganache:
✦60 g čokolade za kuhanje
✦30 ml vrhnja za šlag
Priprema: Sitno nasjeckati čokoladu pa ju preliti vrelim vrhnjem za šlag i dobro promiješati da se čokolada otopi. Preliti po ohlađenom kolaču. Ukrasiti listićima badema.
Recept iz knjige Moji brzi kolači