Biskvit:
✦4 jaja
✦200 g šećera
✦300 ml ulja
✦250 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦2 žličice cimeta ili začina za medenjake
✦100 g sjeckanih oraha
✦500 g sitno ribane mrkve
Priprema: Miksati jaja sa šećerom dok smjesa ne pobijeli. Dodati ulje, brašno, prašak za pecivo i cimet, pa sve izmiksati. Ručno umiješati sjeckane orahe i ribanu mrkvu. Smjesu podijeliti na 3 jednaka dijela. Svaki dio peći u kalupu obloženom papirom za pečenje, dimenzije 30 x 20 cm, na 170 °C oko 30 minuta. Ohladiti.
Krema:
✦500 g krem sira
✦300 g milerama ili punomasnog kiselog vrhnja
✦150 g šećera u prahu
✦2 vanilin šećera
✦sok i korica 1 naranče
✦250 ml vrhnja za šlag
✦1 mljevena želatina
Priprema: Izmiksati krem sir, dodati mileram ili kiselo vrhnje, šećer u prahu, vanilin šećer, sok od cijeđene naranče i koricu od naranče. Uliti hladno vrhnje za šlag i sve zajedno izmiksati. Želatinu pripremiti prema uputi na pakiranju i dodati u kremu tako da se u želatinu umiješa par žlica kreme, pa sjedini mikserom s ostatkom. Na biskvit staviti trećinu kreme pa ponoviti postupak još dva puta. Dobro ohladiti u hladnjaku.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode