Biskvit:
✦6 jaja
✦10 žlica šećera
✦8 žlica vode
✦4 žlice prženih mljevenih lješnjaka
✦10 žlica oštrog brašna
✦2 žlice kakaa
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Mikserom na najmanjoj brzini neprestano miksajući dodati jedan po jedan žumanjak, vodu te kratko miksajući mješavinu mljevenih pečenih lješnjaka, brašna, kakaa i praška za pecivo. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzije 38 x 25 cm i peći na 180 °C, oko 20 minuta.
Krema:
✦700 ml mlijeka
✦2 pudinga okusa nougat (lješnjak)
✦3 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦150 g šećera
✦3 žlice Nutelle ili Lino Lade
✦150 g margarina
Priprema: Puding i gustin izmiješati u malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati cijelo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati Nutellu i margarin sobne temperature. Biskvit rezati okruglom modlicom ili čašom promjera 5 cm te svaki krug vodoravno prerezati i spajati kremom.
Dekoracija:
✦200 g bijele čokolade
✦grubo mljeveni prženi lješnjaci
Priprema: Kremom premazati i vanjske rubove šubarica pa ih uvaljati u grubo mljevene lješnjake. Otopiti na pari bijelu čokoladu i žlicom preliti svaku šubaricu.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači