Podloga (oko 6-8 tortica ili manjih čaša):

✦100 g margarina

✦300 g mljevenih oreo keksa

Priprema: Otopljeni i malo ohlađeni margarin po­miješati s mljevenim keksima i utisnuti u metalne obruče za tortice promjera 6 – 7 cm obložene ace­tatnom folijom, ili u odgovarajuće čaše. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.

Krema:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦400 g bijele čokolade

✦400 g krem sira

✦1 žličica arome vanilije

✦½ mljevene želatine

Priprema: Vrhnje i bijelu čokoladu otopiti na laga­noj vatri, pa malo ohladiti. Dodati u izmiksan krem sir s aromom vanilije. Želatinu pripremiti prema uputi na pakiranju sa 2 žlice hladne vode pa otopiti na laganoj vatri i miksajući uliti u tankom mlazu.

I još:

✦500 g jagoda

Priprema: Na podlogu uspravno poslagati prereza­ne jagode s presjekom prema van. Između jagoda, u sredinu, uliti kremu i ohladiti najmanje dva sata u hladnjaku. Ukrasiti jagodama.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakBez većih promjena otkupnih cijena kravljeg mlijeka
Sljedeći članakAbeceda računovodstva za poljoprivredne proizvođače (2)
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.