Biskvit (mjera je čaša od 180 ml):

✦3 jaja

✦1 čaša šećera (180 g)

✦1 vanilin šećer

✦1 čaša jogurta (180 g)

✦½ čaše ulja (90 g)

✦2 čaše glatkog brašna (240 g)

✦1 prašak za pecivo

✦1 staklenka kompota od višanja

Priprema: Pjenasto izmiksati jaja sa obje vrste šećera. Dodati jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo pa sve izmiksati. Smjesu uliti u kalup dimenzije 25 x 35 cm obložen papirom za pečenje. Po njemu rasporediti višnje iz kompota (340 g) i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 20 minuta.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦6 žlica šećera

✦1 burbon vanilin šećer

Priprema: Skuhati puding u mlijeku sa šećerom i staviti na ohlađen biskvit. Staviti u hladnjak.

Žele:

✦sok od višanja iz kompota + voda do 1000 ml tekućine

✦6 žlica šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 pudinga od vanilije

Priprema: Puding skuhati u soku od višnje uz dodatak vode i obje vrste šećera, pa preliti po ohlađenom kolaču. Dobro ohladiti i po želji ukrasiti šlagom.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakOptimalno rješenje za uzgoj postrnih usjeva
Sljedeći članakPrve izmjene natječaja za potporu malim poljoprivrednicima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.