Sastojci (za 4 – 6 čaša):

✦4 žumanjka

✦100 g šećera u prahu

✦1 vanilin šećer

✦250 g sira mascarpone

✦250 ml vrhnja za šlag

✦200 ml ohlađene crne kave

✦2 žlice ruma

✦200 g piškota keksi (12 komada)

✦kakao za posipanje

Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom pa kuhati na pari oko 5 minuta cijelo vrijeme miksajući. U ohlađeno dodati mascar­pone. Dodati mekše izrađeno vrhnje za šlag i izmije­šati pjenjačom. U dublji tanjur staviti ohlađenu crnu kavu pomiješanu s rumom te svaku prepolovljenu piškotu kratko umočiti i slagati u šire čaše. Uz po­moć slastičarske vrećice s okruglim nastavkom sta­viti kremu na njih. Ponoviti postupak dva ili tri puta. Posuti kakaom i staviti na hlađenje.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakOdustali od stočarstva i postali uspješni povrćari
Sljedeći članakNovomarofska „Pinta” u Brezničkom Humu obilježila Vincekovo
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.