Prhko tijesto:
✦200 g margarina
✦1 jaje
✦50 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦350 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Margarin narezan na listiće, jaje, šećer i vanilin šećer vilicom pomiješati. Dodati brašno i prašak za pecivo pa ručno zamijesiti glatko tijesto. Pola tijesta razvaljati za veličinu kalupa 35 x 20 cm, a pola staviti u zamrzivač na sat vremena.
Nadjev:
✦4 jaja
✦150 g šećera
✦100 g čokolade u prahu
✦150 g mljevenih oraha
✦4 ribane jabuke
✦1 vanilin šećer
Priprema: Miksati žumanjke sa šećerom, dodati čokoladu u prahu, orahe i ribane jabuke, a na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka umućen s vanilin šećerom. Na tijesto u kalupu staviti nadjev i na kraju naribati drugi dio tijesta iz zamrzivača. Peći na 180 °C oko 40 minuta. Ohlađen posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode