Tijesto:
✦ 10 dag maslaca
✦ 20 dag šećera
✦ 2 dcl kiselog vrhnja
✦ 2 jaja
✦ ½ kg brašna (za doradu po potrebi i više)
✦ 1 prašak za pecivo

Bijela krema:
✦ 0,7 dcl mlijeka
✦ 6 žlica šećera
✦ 6 žlica gustina
✦ 15 dag maslaca

Voćna krema:
✦ ½ kg smrznutog voća (jagode, maline, višnje)
✦ 2 – 3 žlice šećera
✦ 2 pudinga od vanilije

Priprema tijesta: Miksati omekšan maslac sa šećerom, dodati vrhnje i jaja. Kad postane pjenasto, dodati brašno prosijano s praškom za pecivo. Podijeliti pomoću vage na 5 dijelova, te svaki dio razvaljati na kvadrat dimenzije 30 x 30 cm. Peći na 180 °C, 8 minuta.

Priprema bijele kreme: U malo mlijeka izmiješati šećer i gustin, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Ohladiti i dodati omekšan maslac, dobro izmiksati, pa podijeliti na dva dijela.

Priprema voćne kreme: U blenderu usitniti odmrznuto voće i dodati vode tako da bude ukupno 7 dcl. U 2 dcl umutiti puding, pa ukuhati u ostatak i skuhati u rijeđu kremu, jer će se hlađenjem stisnuti. Podijeliti na dva dijela.

Slagati: kora, voćna krema, kora, bijela krema, kora, voćna krema, kora, bijela krema, kora, glazura.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakPužeki mužeki
Sljedeći članakČoko – voćko dinamit
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.