Sastojci:
✦4 – 5 jabuka (oko 1000 g)
✦1 žličica cimeta
✦par kapi limunovog soka
Priprema: Jabuke oguliti, naribati i dobro ocijediti. Pomiješati s cimetom i limunovim sokom pa rasporediti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje.
Biskvit:
✦5 jaja
✦5 žlica šećera
✦5 žlica glatkog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, brašno i prašak za pecivo pa kratko izmiješati. Smjesu rasporediti po jabukama i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Malo ohladiti pa još toplo okrenuti, maknuti papir za pečenje i umotati u roladu. Kad se ohladi posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Moji brzi kolači