Biskvit:

✦2 jaja

✦50 g šećera

✦100 ml mlijeka

✦100 ml ulja

✦250 g glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦3 žlice kakaa

✦prstohvat soli

✦200 ml vruće vode

✦1 vanilin šećer

Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje, te mješavinu suhih sastojaka; brašno, prašak za pecivo, kakao i sol. Uliti vruću vodu i sje­diniti mikserom. Pjenjačom lagano sjediniti poseb­no umućen snijeg od bjelanjaka s vanilin šećerom. Uliti u lagano nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 x 20 cm. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta. Pečeni biskvit izbosti drškom kuhače.

Punjenje:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦350 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje za šlag i bijelu čokoladu otopiti na laganoj vatri. Izliti na biskvit tako da se najprije popune rupice a zatim i površina kolača. Ohladiti u hladnjaku. Po želji ukrasiti šlagom.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakNapolitana
Sljedeći članakProdaja meda na kućnom pragu i putem udruga
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.