Prhko tijesto:
✦160 g oštrog brašna
✦50 g smeđeg šećera
✦120 g maslaca
✦1 žlica hladne vode
Priprema: Brašno i šećer vilicom umiješati s maslacem sobne temperature izrezanim na kockice. Dodati vodu, pa rukom umijesiti tijesto. Rukom rasporediti i izravnati u kalupu dimenzije 20 x 20 cm prethodno obloženom papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta dok ne porumeni.
Nadjev:
✦220 g krem sira (npr. ABC)
✦100 g šećera u prahu
✦1 jaje
✦1 žličica arome vanilije
✦2 srednje jabuke
✦2 žlice šećera +1 žlica cimeta
Priprema: Izmiksati krem sir i šećer u prahu, dodati jaje i vaniliju. Rasporediti na tijesto. Oguliti jabuke i izrezati na listiće. Jabukama dodati šećer i cimet pa promiješati i ravnomjerno posipati po krem siru.
Posip:
✦80 g oštrog brašna
✦90 g smeđeg šećera
✦70 g zobenih pahuljica
✦180 g maslaca
Priprema: Vilicom pomiješati brašno, smeđi šećer, zobene pahuljice i maslac sobne temperature u mrvičastu smjesu. Ravnomjerno rasporediti po kolaču. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 40 – 50 minuta.
I još:
✦50 ml karamele
Priprema: Hladan kolač po želji prošarati toplom karamelom. Recept iz knjige Kolači za sve prigode








