Tijesto:
✦50 g masti ili margarina
✦1 žlica meda
✦100 g šećera u prahu
✦2 jaja
✦350 g oštrog brašna
✦malo praška za pecivo
✦1 žlica limunovog soka
Priprema: Pjenasto umutiti jaja i šećer u prahu, dodati rastopljenu mast i med, pa brašno, prašak za pecivo i limunov sok. Tijesto zamjesiti i podijeliti na 3 jednaka dijela. Peći na obrnutoj strani lima, na papiru za pečenje na 175 °C oko 5 – 10 minuta. Ne smije potamniti.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦4 žlice oštrog brašna
✦40 g čokolade za kuhanje
✦80 g kokosovog brašna
✦200 g šećera u prahu
✦200 g margarina
Priprema: Malo mlijeka izmiješati s brašnom i zakuhati u ostatak mlijeka. Podijeliti na dva dijela, u jedan dodati sjeckanu čokoladu da se otopi, a u drugi dodati kokosovog brašna. Margarin izraditi sa šećerom u prahu pa dodati po pola u svaku ohlađenu kremu.
Glazura:
✦100 g čokolade
✦50 g margarina
✦3 žlice ulja
Priprema: Otopiti na pari uz miješanje.
Slagati: biskvit, čokoladna krema, biskvit, krema od kokosa, biskvit, glazura.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2








