Tijesto:

✦50 g masti ili margarina

✦1 žlica meda

✦100 g šećera u prahu

✦2 jaja

✦350 g oštrog brašna

✦malo praška za pecivo

✦1 žlica limunovog soka

Priprema: Pjenasto umutiti jaja i šećer u prahu, dodati rastopljenu mast i med, pa brašno, prašak za pecivo i limunov sok. Tije­sto zamjesiti i podijeliti na 3 jednaka dijela. Peći na obrnutoj strani lima, na papiru za pečenje na 175 °C oko 5 – 10 minuta. Ne smije potamniti.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦4 žlice oštrog brašna

✦40 g čokolade za kuhanje

✦80 g kokosovog brašna

✦200 g šećera u prahu

✦200 g margarina

Priprema: Malo mlijeka izmiješati s braš­nom i zakuhati u ostatak mlijeka. Podijeliti na dva dijela, u jedan dodati sjeckanu čoko­ladu da se otopi, a u drugi dodati kokosovog brašna. Margarin izraditi sa šećerom u prahu pa dodati po pola u svaku ohlađenu kremu.

Glazura:

✦100 g čokolade

✦50 g margarina

✦3 žlice ulja

Priprema: Otopiti na pari uz miješanje.

Slagati: biskvit, čokoladna krema, biskvit, krema od kokosa, biskvit, glazura.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakKontrolirajte plodnost tla pri planiranju i uzgoju višegodišnjih kultura
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.