Sastojci (za oko 42 kom):
✦200 ml vode
✦100 g šećera
✦150 g margarina
✦100 g bijele čokolade
✦100 g kokosovog brašna
✦100 g prž. mljevenih lješnjaka
✦150 g mljevenih keksa
Priprema: Kuhati vodu, šećer, margarin izrezan na kockice i bijelu čokoladu izlomljenu na kockice, dok se ne otopi. Kada provrije, maknuti sa štednjaka. Dodati kokosovo brašno, pržene i mljevene lješnjake, te mljevene kekse, pa žlicom sjediniti. Smjesu staviti u hladnjak na 1 – 2 sata da se ohladi. Žličicom odvajati smjesu i rukama oblikovati kuglice veličine oraha.
I još:
✦oko 50 g kokosovog brašna
Priprema: Svaku kuglicu uvaljati u kokosovo brašno. Uz pomoć drške kuhače napraviti plitku rupicu u sredini svake kuglice. Staviti u hladnjak.
Krema:
✦70 ml vrhnja za šlag
✦200 g bijele čokolade
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknuti sa štednjaka i dodati bijelu čokoladu izlomljenu na kockice. Nakon minute promiješati pjenjačom da se čokolada otopi. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa staviti u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći, a onda ga kratko izmiksati. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu sa željenim nastavkom i puniti kuglice. Držati u hladnjaku.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice








