Pripremite:
Za povrće:
2 poriluka
400 g paprike
5 glavica luka
sol
papar
Za pečenje:
1 kg svinjeće plećke
sol
papar
oko 80 g svježeg miješanoga začinskog bilja (majčina dušica, mažuran, bosiljak, ružmarin, komorač, vlasac, peršin)
400 ml kiselog vrhnja
350 g Brzo& Fino milerama
Namastite posudu za pečenje. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće te ga raspodijelite po posudi. Papriku operite, očistite, narežite i stavite na poriluk. Luk oljuštite, raspolovite, uzduž narežite na ploške i stavite na papriku. Pećnicu zagrijte na 200° C.
Meso operite, posušite i natrljajte solju i paprom. Začinsko bilje operite, protresite i nasjeckajte. Pomiješajte kiselo vrhnje i Brzo & Fino mileram, sol, papra i 2-3 žlice začinskog bilja. Meso stavite na povrće i pospite preostalim začinskim biljem. Prelijte mješavinom milerama i vrhnja sa začinskim biljem. Meso pecite 70 minuta često ga polijevajući mliječnom mješavinom tako da dobije zlatnožutu koricu. Nakon sata pećenja smanjite temperaturu na 180° C.
Pečenje izvadite, ostavite da malo odstoji te ga narežite na ploške. Preostalu mješavinu milerama i vrhnja dodajte povrću i ugrijte. Posolite i popaprite. Meso poslužite s povrćem i umakom.
Odresci s aromatičnim biljem
Odresci s aromatičnim biljem