Sastojci:
7,5 dag brašna,
12 dag šećera,
5 cijelih jaja,
40 dag pirea od kestena,
2 žlice konjaka,
1 vanilin šećer,
1 žlica kakaa,
malo soli
Za ukrašavanje:
10 dag maslaca,
10 dag šećera u prahu,
30 dag čokolade za kuhanje,
20 dag gotovog marcipana,
crvena i zelena boja za kolače,
kakao za posipanje
Priprema:
Osnovna smjesa: Tucite 4 žumanjka sa 8 dag kristal šečera, vanilin šečerom i soli. Dodajte prosijano brašno i snijeg od 4 bjelanjka. Dobivenu smjesu stavite u lim obložen papirom za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem i, pomoću lopatice, razvucite na debljinu od 1 cm.
Pečenje tijesta: Lim stavite u pečnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 10 – 12 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu rumenu boju. Navlažite kuhinjsku krpu, na nju iskrenite tijesto, uklonite papir za pečenje, zatim smotajte tijesto u krpu i stavite u hladnjak na 1 sat.
Priprema kreme: Jedno jaje tucite s preostalim šećerom dok ne dobijete svijetlu smjesu, dodajte 2 žlice konjaka i postupno umiješajte umjereno zaslađen pire od kestena. Na kraju dodajte žlicu kakaa i dobro promiješajte. Izvadite iz hladnjaka svitak od tijesta, pažljivo ga razmotajte, na sredinu istresite pripremljenu kremu i razmažite po cijeloj površini tijesta. Ponovno savinite tijesto u roladu, umotajte u prozirnu kuhinjsku foliju i stavite u hladnjak na 3 sata. Izvadite roladu iz hladnjaka i širokim oštrim nožem na svakom kraju ukoso odrežite plošku širine 3 cm. Čokoladu rastopite na pari i umiješajte 10 dag maslaca narezanog na komadiće. Ostavite da se malo ohladi.
Ukrašavanje: Malo čokolade namažite na jednu stranu svakog odrezanog komada rolade. Sve premažite čokoladom, prilijepite komadiće rolade, izbrazdajte površinu vilicom, posipajte prosijanim kakaom i stavite u hladnjak na 2 sata.
Ukrasi od marcipana: Radnu površinu pospite sa 10 dag šećera u prahu, u sredinu stavite 20 dag gotovog marcipana i rukama mijesite dok ne upije sav šećer. Razdijelite na dva dijela, u jedan dio dodajte nekoliko kapi crvene boje za hranu, u drugi zelene i zatim mijesite svaki komad dok ne poprimi ujednačenu boju. Razvaljajte marcipane na radnoj površini pa od crvenog oblikujte kuglice, a od zelenog kalupićima izrežite listove.