TIJESTO:
4 jaja
10 dag šećera
1 vanilin šećer
4 žlice vode
1/2 praška za pecivo
20 dag brašna
KREMA:
50 dag protisnutog kestena
15 dag šećera u prahu
15 dag margarina
2 dl tučenog slatkog vrhnja
1vanilin šećer
3 žlice ruma
PREMAZ:
5 dl slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
2 kremfiksa
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodajte šećer, vanilin šećer i vodu. Postupno dodavajte jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ohlađeno tijesto natopite rumom i premažite pripremljenom kremom.
Pjenasto izradite margarin, šećer, vanilin šećer, rum i protisnuti kesten. U kremu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu i kremfiksom u čvrst šlag i premažite kolač.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači