PODLOGA
– Tamna biskvitna podloga, dva sloja Ø 26 cm
KREMA
– 6 dl mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 8 žlica šećera
– 1 margarin
– 1 bočica ekstrakta od banane
NADJEV
– 15 krem banana
UKRAšAVANJE
– 4 čokoladne banane
– ostatak kreme
PRIPREMA KREME
Puding i šećer izradite u malo mlijeka, te ukuhajte u preostalo mlijeko. U još vruće dodajte margarin i ekstrakt od banane. Stavite hladiti stalno miješajući. Hladnu kremu izradite mikserom. Dio kreme odvojite za ukrašavanje.
POSTUPAK
Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje i oko njega namjestite obruč oblika za tortu. Podlogu poprskajte rumom. Polovicu pripremljene kreme razmažite na biskvitnu podlogu, pa na nju složite krem banane. Sve premažite ostatkom kreme i pokrijte drugom biskvitnom podlogom, koju također poprskajte rumom. Uklonite obruč kalupa, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Gornji dio torte ukrasite čokoladnim bananama.
Recept iz knjige Torte bez pećnice