PODLOGA
 – Tamna biskvitna podloga, dva sloja Ø 26 cm
 KREMA
 – 6 dl mlijeka 
 – 2 pudinga od vanilije 
 – 8 žlica šećera 
 – 1 margarin
 – 1 bočica ekstrakta od banane
 NADJEV
 – 15 krem banana
 UKRAšAVANJE
 – 4 čokoladne banane 
 – ostatak kreme
PRIPREMA KREME
 Puding i šećer izradite u malo mlijeka, te ukuhajte u preostalo mlijeko. U još vruće dodajte margarin i ekstrakt od banane. Stavite hladiti stalno miješajući. Hladnu kremu izradite mikserom. Dio kreme odvojite za ukrašavanje. 
 POSTUPAK
 Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje i oko njega namjestite obruč oblika za tortu. Podlogu poprskajte rumom. Polovicu pripremljene kreme razmažite na biskvitnu podlogu, pa na nju složite krem banane. Sve premažite ostatkom kreme i pokrijte drugom biskvitnom podlogom, koju također poprskajte rumom. Uklonite obruč kalupa, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Gornji dio torte ukrasite čokoladnim bananama.
Recept iz knjige Torte bez pećnice
  
		








