Rum kocke. Super ukusne i sočne kocke koje su vrlo popularne zbog svoje jednostavne i brze izrade te odličnog okusa savršen su izbor zasluženog odmora.

Tijesto:
4 žumanjka
20 dag šećera
20 dag margarina
20 dag brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
1 dl mlijeka
snijeg od 4 bjelanjka

Sirup:
20 dag šećera
2 dl vode
1 dl ruma 

Priprema tijesta:
Pjenasto miješate žumanjke sa šećerom i postupno dodavate ostale sastojke. Na kraju lagano umiješate snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 min. Još topli biskvit posipite sa 20 dag mljevenih oraha i preljtei priređenim sirupom.

Priprema sirupa:
Prokuhate šećer u vodi i na kraju dodate rum. Ohlađeni kolač po želji prelite čokoladnom glazurom.

Recept iz knjige “Moji najbolji kolači”

Prethodni članakNabujak od povrća
Sljedeći članakKruške lijepa Helena
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.