Češki kolač. Popularni tradicionalni kolač kojeg obožavaju svi koji vole kremaste kolače. Jednostavan i brz za izradu, toliko ukusan da se topi u ustima.

Za tijesto:
5 jaja
20 dag brašna
1 žlica vode
2 žlice kakaoa

Za kremu:
15 dag šećera
5 žumanjaka
5 žlica brašna
5 dl mlijeka
20 dag maslaca
10 dag šećera u prahu 

Za pjenu:
5 bjelanjaka
25 dag šećera
sok od pola limuna

Priprema tijesta:
Bjelanjke istucite u čvrst sni jeg, dodate šećer, vodu i jedan po jedan žumanjak, te na kraju lagano umiješate brašno pomiješano s kakaom. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom limu veličine 40 x 25 cm.

Priprema kreme:
šećer, žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Kuhate oko 10 minuta. U ohlađ eno dodate margarin pjenasto izra đen sa šećerom u prahu.

Priprema pjene:
Bjelanjke istucite postupno dodajući šećer i kuhate na pari oko 15 minuta. Na kraju dodate sok od limuna.

Recept iz knjige “Moji najbolji kolači”

Prethodni članakSlana pogača
Sljedeći članakOdjevene jabuke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.