width=– 20 dag brašna
– 10 dag maslaca
– 5 dag šećera
– paket vanilin šećera
– 1 bjelanjak
– 25 dag marcipan smjese
– 3 žumanjka
– 5 dag šećera u prahu
– 20 višanja za ukras

Od brašna, maslaca, šećera i vanilin šećera zamijesite tijesto. Razvaljajte tijesto i izrežite krugove (promjera 4 cm). Posudu za pečenje obložite papirom i na nju poslažite krugove. Posudu stavite u hladnjak 20 minuta. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Bjelanjak čvrsto istucite. Marcipan naribajte i zajedno sa žumanjcima i šećerom izmiješajte u glatku smjesu pa umiješajte u snijeg. U vrečicu za ukrašavanje kolača sa zvijezdastim nastavkom stavite smjesu s marcipanom i njome ukrasite tijesto. U sredinu svakog kruga stavite višnju. Pecite kolačice oko 15 minuta. Ohlađene pospite šećerom u prahu.

Prethodni članakPuretina punjena špinatom
Sljedeći članakMedenjaci od raženog brašna
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.