width=TIJESTO
• 6 jaja
• 20 dag šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 žlica ulja
• 1 žlica ruma
• 15 dag brašna
• 1 vrećica praška za pecivo
• 4 žlice kakaa

  KREMA
• 50 dag kiselog vrhnja
• 20 dag šećera
• 1 žlica ruma
• 7 listova želatine
• 1 žlica limunovog soka
• 50 ml vrhnja za šlag

Izmutite jaja, šećer, vanilin šećer, dodajte ulje i rum. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Pecite 50 minuta na 180 ºC. Za kremu pomiješajte kiselo vrhnje, šećer i rum. Želatinu stavite u vodu da omekša, te dodajte vrući sok od limuna. Pomiješajte s istučenim vrhnjem za šlag. Tijesto izrežite na način da dobijete dva tanka i 1 deblji komad. Deblji komad narežite na kockice. Tortu punite tako, da dobijete šahovsko polje. Ukrasiti je možete umakom od čokolade i jagodama.

Prethodni članakMak kocka
Sljedeći članakMarmelada od jagoda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.