– 1 i 1/2 šalice kristal šećera
– 3 žlice kukuruznog škroba
– 3 žlice brašna
– prstohvat soli
– 1 i 1/2 šalice tople vode
– 3 žumanjka, lagano istučena
– 2 žlice maslaca
– 1 žličica sitno naribane limunove kore
– 1/3 šalice svježeg soka od limuna
– 1 tijesta za pitu, promjer 23 cm
– 3 bjelanjka
– 1 žlicica limunova soka, izborno
– 6 žlica kristal šećera
U lonac za pirjanje, pomiješajte 1 i 1/2 šalicu šećera, kukuruzni škrob, brašno i sol. Postupno dodajte vruću vodu. Stavite na srednje jaku vatru dok ne zakuha, stalno miješajući. Smanjite temperaturu i nastavite kuhati, miješajući, još 8 minuta. Umiješajte oko 1/3 šalice vruće smjese u žumanjke koje ste prethodno lagano istukli, a zatim sve vratite vrućoj smjesi u lonac. Pustite da zakuha, stalno miješajući, i kuhajte još 4 minute. Dodajte maslac i koricu limuna. Polako umiješajte 1/3 šalice soka od limuna. Ulijte u kalup u kojeg cete prije toga razvuci tijesto za pite. Istucite bjelanjke s 1 žlicom soka od limuna. Postupno dodaite šećer dok ne dobijete gustu smjesu. Smjesu prelijte preko torte i pecite sve zajedno na 180º, dok torta ne poprimi zlatno sme đu boju (c. 12 do 15 minuta). Stavite u frižider da se ohladi.