width=

Tijesto:
– 8 žumanjaka
– 25 dag šećera
– 10 dag čokolade
– 1 prašak za pecivo
– 2 žlice brašna
– 25 dag oraha
– snijeg od 8 bjelanjaka
– 2 veće mljevene naranče


Krema:
– 2 žumanjka
– 7 dag čokolade
– 7 dag šećera u prahu
– 7 dag maslaca
– malo ruma


Glazura:
– 4 dl mlijeka
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 3 žlice brašna
– 25 dag maslaca

Priprema:

Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu, sitno mljevene naranče, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevenim orasima.

Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit i kada se ohladi premažite kremom.

Za kremu skuhajte žumanjke, čokoladu i rum na pari i u ohla đeno dodajte maslac izrađen sa šećerom.

Glazuru ćete dobiti tako da brašno i obje vrste šećera umutite s malo mlijeka i ukuhate u ostalo mlijeko. Ohladite i dodajte pjenasto izrađ- en maslac.

Gotove kocke ukrasite komadićima oraha.

Prethodni članakKikiriki kolač
Sljedeći članakRuska Paška s voćem i medom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.