Tijesto
– 30 dag brašna
– 3 jaja
– 2 žlice maslinovog ulja
– sol
Nadjev
– 20 dag svježih vrganja
– 1 ljutika
– 1 češanj češnjaka
– ½ žlicice (svježeg) ružmarina
– ½ žlicice (svježeg) timijana
– papar
– 30 dag ricotta sira
– 1 jaje
– 2 žlice naribanog parmezana
Osim toga
– brašno za radnu površinu
– ½ svežnja nasjeckanog peršina
– 8 dag maslaca
– parmezan
Namirnice za tijesto uspite u zdjelu i izradite tijesto, te ga ostavite 30 minuta da se hladi. Za nadjev narežite vrganje i ljutiku, te usitnite češnjak. Dinstajte na ulju i začinite. Skinite s vatre. Kada se povrće ohladi dodajte ricotta sir, jaje i parmezan. Sve sastojke dobro izmiješajte. Razvaljajte tijesto na brašnu i izrežite krugove od oko 7 cm. Nadjenite ih smjesom od vrganja i formirajte ih u obliku polumjeseca. Zatim ih kuhajte oko 5 minuta u slanoj vodi i zatim procijedite. Za kraj u tavi rastopite maslac, dodajte peršin i tjesteninu s vrganjima. Pospite po želji s parmezanom i poslužite.