width=– 22 dag brašna
– ½ žličica praška za pecivo
– 17 dag šećera
– 25 dag maslaca (nasjeckati na komadiće)
– 1 žumanjak
– 2 žlice meda
– 20 dag nasjeckanih badema
– 20 dag listića badema
– 10 dag tamne čokolade

Od brašna, praška za pecivo, 7 dag šećera, 15 dag maslaca, prstohvata soli i žumanjka izradite tijesto. Stavite ga na namašćen lim i ostavite da se hladi 30 minuta. Prokuhajte 4 žlice vode, med, 10 dag šećera, 10 dag maslaca i prstohvat soli. Dodajte bademe te čekajte da se smjesa ohladi. Tijesto izbodite vilicom te nakon toga po njemu rasporedite smjesu od badema. Pecite 15-20 minuta na 200 ºC. Izrežite na trokute i ukrasite čokoladom koju ste prethodno rastopili na pari.

Prethodni članakWimbledonski kolač
Sljedeći članakLjutiti ramstek
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.