– 9 žlica brašna
– 4 češnja češnjaka
– 1/2 šalice vode
– 1 mala žlica suhog kvasca
– papar
– 1 mala žlica šećera
– 1 mala žlica soli
Za premazivanje
– 25 g maslaca
– 4 češnja češnjaka
– 1-2 žlice peršina
– mozzarella sir
– 2 žlice naribanog parmezana
Izgnječite češnjak. U malu šalicu dodajte 4 do 5 žlica vode i promiješajte sa žličicom šećera i kvascem. Ostavite stajati oko 5 minuta. U veću zdjelu dodajte brašno pomiješano sa soli i paprom. Napravite udubinu i dodajte češnjak smjesu i kvasac uz dodavanje tople vode i polako miješajte. Ostavite odmarati oko 45 minuta. Maslac otopite, pomiješajte sa smjesom od češnjaka, dodajte sitno nasjeckan peršin i sve zajedno promiješajte. Tijesto izvaljajte u okrugli oblik. Premažite sa smjesom od češnjaka, pospite s naribanim mozzarella sirom i parmezanom. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ºC oko 7 minuta. Kada je gotovo narežite na pola pa onda na uske trake. Ako želite deblje tijesto, onda nakon što ste razvili tijesto i premazali, pokrite s pvc folijom i ostavite stajati oko 20 minuta, pa onda pecite.