width=– 12 malih mladih krumpira
– 600 g pilećih filea

Umak:
– 8 češnjeva češnjaka
– 60 ml bijelog vinskog octa
– 1 žlica sušenog origana
– 2 žlice nasjeckanog peršina
– 1 žlica meda
– 170 ml maslinovog ulja
– ¼ ljute paprike
– sol
– papar

Umak: Na malo maslinovog ulja prepržite, kratko čili, neoguljeni češnjak, pustite da se ohladi i ogulite ga. U dublju posudu stavite češnjak, ocat, origano, nasjeckani peršin, med, sol. Sve izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu, postupno dolijevajte, miješajući maslinovo ulje da dobijete emulziju.

Krumpir: Mladi krumpir operite, pa ga prelijte hladnom vodom koju ste prethodno posolili. Krumpir kuhajte toliko dugo sve dok s nožem ne uspijete zarezati do sredine krumpira. Krumpir nemojte prekuhat jer se još mora peći na roštilju. Ako nemate mali mladi krumpir uzmite velike, ali ih narežite na duge trake da se lakše ispeku na roštilju. Kada su krumpiri gotovi poslažite ih na štapiće za ražnjiće. Zagrijte roštilj na srednju vatru. Krumpire i piletinu prelijte s malo ulja, posolite i popaprite. Piletinu pecite sa svake strane oko 5 min, a krumpir pecite 2 minute sa svake strane. Gotovo meso i krumpir stavite na pladanj za serviranje, prelijte umakom, poklopite folijom. Pričekajte nekoliko minuta da se svi sastojci sjedine, a zatim poslužite jelo uz prigodnu ljetnu salatu.

Prethodni članakDomaći zalogaj
Sljedeći članakJuha karota
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.