– 150 g glatkog brašna
– 80 g maslaca
– 1 žlica kakaa
– 1 jaje
– 40 g šećera
– prstohvat soli
– 4 žlice vode
Nadjev:
– 500 g posnog sira
– 4 jaja
– 160 g šećera
– 2 vanili šećera
– 3 žlice gustina
– 250 g mascarpone sira
Čupave mrvice:
– 125 g brašna
– 1 žlica kakaa
– 1 žlica instant kave
– 100 g šećera
– 100 g maslaca
Podloga: Brašno stavite u posudu i posolite. Na brašno dodajte kakao, razmučeno jaje, šećer, 4 žlice vode, pa naribajte maslac. Zamijesite tijesto, te ga ostavite pola sata u hladnjak da se stisne. Ohla đeno tijesto razvucite u kalup za torte (kalup 26 cm). Zagrijte pećnicu na 180 ºC.
Krema: Izmiksajte svježi sir s jajima, šećerom i vanilin šećerom, dodajte gustin i na kraju mascarpone sir. Izlijte kremu od sira na tijesto i zagladite površinu.
Mrvice za posipanje: pomiješajte brašno, instant kavu, šećer i kakao, pa dodajte maslac narezan na kockice. Radite krupnije mrvice, te ih pospite po vrhu kolača. Kolač stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 – 50 min. Pustite da se ohladi. Po želji možete ukrasiti šećerom u prahu.