width=– 500 g bijelog graha
– 2 zelene paprike
– 1/4 glavice svježeg zelja
– 1 poriluk
– 1 glavica crvenog luka
– 5 češnjeva češnjaka
– 1 stabiljka celera
– 1 mrkva
– 200 g šampinjona
– sol, papar i ostali začini po ukusu

Luk i češnjak očistite i usitnite, celer, mrkvu i šampinjone narežite na sitne kockice. U posoljenu vodu stavite kuhati grah i dodajte zelenu papriku. Nakon 40 minuta kuhanja dodajte, na sitno, narezani kupus i češnjak. Na ulju prodinstajte crveni luk, celer, mrkvu, narezani poriluk i gljive. Sve zajedno dodajte u skuhani grah. Posolite i začinite, te ostavite da se kuha još 20 minuta.Tokom kuhanja prema potrebi dodajte vode. Ako je varivo previše rijetko možete u malo hladne vode razmutiti žlicu brašna i dodati u varivo.

Prethodni članakZagorski uštipci
Sljedeći članakJelo za hladne dane
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.