Biskvit:
– 2 šalice oštrog brašna
– 2 šalice šećera
– 6 žlica kakaa
– 2 jaja
– prstohvat soli
– 3 žličice praška za pecivo
– 100 ml ulja
– 200 ml mlijeka
– 200 ml vrele vode
Mousse:
– 5 žumanjaka
– 50 g šećera
– 240 g čokolade
– 80 ml mlijeka
– 400 ml slatkog vrhnja
Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi a u drugoj posudi pomiješajte jaja, ulje i mlijeko. Zatim promiješajte sve suhe i tekuće sastojke i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Zatim dodajte vrelu vodu. Pecite u dvije kore na 180 ºC, 30 min. Za mousse: izmiksajte žumanjke s šećerom. Zagrijte mlijeko i 60 ml vrhnja te dodajte u žumanjke. Sve zajedno prebacite na paru i miješajte pjenjačom dok se ne zgusne. Zatim dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ohladite na soboj temperaturi te dodajte u ostatak izrađenog slatkog vrhnja. Dobivenu smjesu prelijte preko biskvita i ukrasite čokoladnim preljevom i voćem po želji.