width= 50 g maslaca
50 ml ulja
200 g pšeničnog griza
400 ml vode
300 g šećera
1 vanilin šećer
10 g cimeta

Čokoladna glazura:
100 g čokolade
30 g maslaca
50 ml mlijeka

U jednu posudu staviti vodu, šećer, vanilin šećer i cimet. Staviti na laganu vatru i kad počne kipjeti ostaviti 5 minuta pa skloniti s vatre. U drugu posudu staviti maslac i ulje, pa na laganu vatru, a kada se sve istopi i ugrije, staviti griz, dobro miješati dok griz ne dobije žućkastu boju, i paziti da ne zagori. Zatim dodati smjesu iz prve posude, dobro promiješati da se sjedini i kuhati sve zajedno na laganoj vatri još 2-3 minute. Izliti u manji lim za pečenje, prethodno premazan maslacem ili uljem, pa kada se smjesa ohladi, staviti čokoladnu glazuru.
Za čokoladnu glazuru:U manju posudu dodati smjesu za glazuru, te sve zajedno rastopiti. Kada se glazura ohladi, preliti preko kolača i ostaviti kolač da se dobro ohladi.


Prethodni članakMandarinke
Sljedeći članakOdržan okrugli stol na temu Hrvatske jabuke- loša cijena ili slaba kvaliteta?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.