Biskvit:
– 5 jaja
– 150 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 100 ml ulja
– 100 ml mlijeka
– 100 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 100 g oraha
– limunova korica
– čep ruma
Krema:
– 750 ml mlijeka
– 4 žumanjka
– 1 i 1/2 vrećica pudinga od vanilije (60g)
– 1 žlica gustina
– 200 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 vrečica želatine u prahu (10g)
– nekolioko kapi ekstrakta vanilije
– 200 ml vrhnja za šlag
– 100 g mljevenih oraha
– malo ruma
– 3žlice kakaa (samo u 1/3 kreme)
– 200 ml mlijeka za namakanje kore
Pećnicu zagrijte na 160 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, te napravite čvrsti snijeg i ostavite sa strane. Žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro umutite mikserom, dodajte ulje i mlijeko, i ponovno izmiksajte. Zatim dodajte brašno s praškom za pecivo, orahe, limunovu koricu, rum, ručno promiješajte i na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i promiješajte.Smjesu ulijte u kalup, prethodno obložen papirom za pečenje i stavite u pećnicu na 160 °C 40-45 min. Hladno tijesto prerežite na tri dijela. Za kremu stavite kuhati 6 dcl mlijeka, sa strane promiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, te dodajte puding, gustin, 1.5 dcl mlijeka i rastopljenu želatinu (rastopite je u 4 žlice vode, lagano zagrijte i dodajte kremi) i sve dobro promiješajte mikserom. Potom dodajte 6 dcl provrelog mlijeka i sve zajedno vratite na laganu vatru kuhati uz stalno miješanje mikserom par minuta. Kremu ostavite da se hladi, pa u kremu dodajte nekoliko kapi arome vanilije i šlag od slatkog vrhnja. Odvojite 1/3 kreme i u to umiješajte orahe, malo ruma i kakao. Biskvit namočite s malo mlijeka, pa prvo namažite žutu kremu, poklopite biskvitom, te opet malo namočite. Zatim namažite kremu od oraha i poklopite trećim biskvitom (namočite biskvit), te cijelu tortu premažite ostatkom kreme i ukrasite po želji.