Beze:
– 8 bjelanjaka
– 1 žlica octa
– 30 dag šećera
– 1 žlica oštrog brašna
Krema:
– 8 žumanjaka
– 15 dag šećera
– 2 žlice oštrog brašna
– 2,5 dcl mlijeka
– 1 margarin
– 20 dag mljevenih oraha
Za ukras:
– 1/2 l vrhnja za šlag
Priprema bezea: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupnodo davati šećer i ocat, te kuhačom brašno. Sušiti u pećnici oko 45 minuta na 160 °C.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer i brašno razmutiti u malo mlijeka, pa ukuhati u ostalo mlijeko. U hladno dodati omekšali margarin. Podijeliti kremu na dva dijela i u polovicu dodati mljevene orahe. Na biskvit staviti kremu s orasima, zatim kremu bez oraha.
Priprema ukrasa: Kolač ukrasiti šlagom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2