Tijesto:
– 35 dag maka
– 40 dag šećera u prahu
– 2 bjelanjka
– 2 žlice ruma
– 10 dag margarina
Krema:
– 2 žumanjka
– 1 jaje
– 10 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 1 žlica oštrog brašna
– 2 žlice mlijeka
– 25 dag margarina
Priprema tijesta: Smjesu dobro izmiješati i ostaviti u hladioniku da se stegne.
Priprema kreme: Žumanjke, jaje, mlijeko, šećer u prahu, vanilin šećer i brašno dobro razmutiti i kuhati na pari. Kuhanoj mlakoj kremi dodati izrađen margarin.
Postupak: Od pripremljenog tijesta oblikovati kuglice veličine oraha i uvaljati u šećer u prahu. Kuglice umetati u kalup za izradu košnica posut šećerom u prahu. Kuglicu lagano pritisnuti uz stijenku kalupa, a šupljinu napuniti pripremljenom kremom. Košnicu zatvoriti hostijom ili oblatnom izrezanom u veličini otvora kalupa. Gotovu košnicu iz kalupa lagano istresti.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači