Tijesto:
– 9 dag oštrog brašna
– 9 dag glatkog brašna
– 10 dag šećera
– 6 dag šećera u prahu
– 1 žličica sode bikarbone
– 1 žličica vanilin šećera
– 1 žličica praška za pecivo
– 4,5 dag kakaa
– 10 dag džema
– 0,4 dcl mlijeka
– 2 dcl jogurta
– 1,25 dcl ulja
Premaz:
– džem
Glazura:
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 2,5 dag maslaca
3 žlice vrhnja za šlag
Priprema tijesta:
Pomiješati obje vrste brašna, šećere, sodu bikarbonu, vanilin šećer, prašak za pecivo i kakao. Dodati džem, mlijeko, jogurt, ulje te sve zajedno miksati da se poveže. Smjesu prebaciti u kalup i peći na 180 °C 45 minuta. Probati čačkalicom da li je biskvit dovoljno pečen. Ako je čačkalica suha i čista, biskvit je pečen.
Priprema premaza: Vrući biskvit premazati džemom.
Priprema glazure: Na laganoj vatri otopiti čokoladu, maslac i vrhnje pa s time preliti vrući kolač.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“