width=

Tijesto:
– 6 jaja
– 12 dag šećera
– 12 dag čokolade za kuhanje
– ½ praška za pecivo
– 15 dag džema od višanja

Ganache:
– ½ l vrhnja za šlag
– 40 dag čokolade za kuhanje

Za ukras:
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
– ribana čokolada

Priprema tijesta:

Istući bjelanjke u snijeg, te postupno dodavati šećer. U žumanjke dodati prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu, pa umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu dimenzije 20 x 35 cm, obloženom papirom za pečenje, na 170 °C, oko 25 minuta. Ohladiti i premazati džemom od višanja.

Priprema ganachea:

Vrhnje ugrijati do vrijenja, te preliti sjeckanu čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, kratko izmiksati, pa premazati po džemu.

Priprema ukrasa: Umutiti čvrsti šlag i premazati po kremi. Ukrasiti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakCimetići
Sljedeći članakZemljšte nije navedeno u ostavinskom postupku
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.