Prhko tijesto:
– 4 žumanjka
– 20 dag šećera
– malo mlijeka
– 60 dag oštrog brašna
– 36 dag margarina
– korica limuna
Tijesto za biskvit:
– 6 bjelanjaka
– 6 žlica šećera
– ½ dcl ulja
– 8 žlica oštrog brašna
– ½ praška za pecivo
Krema:
– ½ l mlijeka
– 20 dkg šećera
– 4 žumanjka
– ½ l vrhnja za šlag
– ½ kg svježeg kravljeg sira
– 2 vrećice želatine
Priprema prhkog tijesta: Margarin dobro izmrviti s brašnom, dodati šećer, žumanjke, sol, malo mlijeka i limunovu koricu te zamijesiti prhko tijesto. Zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Podijeliti na dva dijela i svaki dio razvaljati na veličinu lima. Peći na papiru za pečenje 7 minuta na 180 °C.
Priprema tijesta za biskvit: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer. Dodati ulje u tankom mlazu i kuhačom umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 180 °C, 10-ak minuta.
Priprema kreme: Izmiksane žumanjke sa šećerom i malo mlijeka ukuhati u veći dio mlijeka. Kad provrije, pustiti da se ohladi. Dodati šlag od tučenog vrhnja, sir, i na kraju želatinu rastopljenu prema uputi s vrećice.
Slagati: Prhko tijesto, krema, biskvit, krema, prhko tijesto, krema, ribana čokolada.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“