Tijesto:
-5 bjelanjaka
-25 dag šećera
-10 dag mljevenih oraha
-1 žlica krušnih mrvica
Krema:
–5 žumanjaka
–15 dag šećera
–1 žličica arome vanilije
–3 žlice oštrog brašna
–2,5 dcl mlijeka
–25 dag maslaca
–po želji malo ruma
Priprema:
Čvrsto izmiksati bjelanjke, postupno dodati šećer i na kraju kuhačom umiješati orahe i krušne mrvice. U kalup veličine pećnice obložen papirom za pečenje rasporediti smjesu i peći na 180 °C, 35 – 40 minuta.
Priprema:
Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, pa dodati aromu vanilije, brašno i malo mlijeka, te stavite kuhati u ostatak zagrijanog mlijeka dok se ne zgusne, cijelo vrijeme miješajući. U ohlađenu kremu dodati dobro izrađeni maslac sobne temperature. Koru prerezati okomito na dva dijela, pa jedan dio staviti u manji kalup, premazati kremom i poklopiti drugim. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice