Tijesto:

-5 bjelanjaka

-25 dag šećera

-10 dag mljevenih oraha

-1 žlica krušnih mrvica 

Krema:

5 žumanjaka

15 dag šećera

1 žličica arome vanilije

3 žlice oštrog brašna

2,5 dcl mlijeka

25 dag maslaca

po želji malo ruma 

Priprema:

Čvrsto izmiksati bjelanjke, postu­pno dodati šećer i na kraju kuhačom umije­šati orahe i krušne mrvice. U kalup veličine pećnice obložen papirom za pečenje raspo­rediti smjesu i peći na 180 °C, 35 – 40 minuta. 

Priprema:

Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, pa dodati aromu vanilije, brašno i malo mlijeka, te stavite kuhati u ostatak zagrijanog mlijeka dok se ne zgusne, cijelo vrijeme miješajući. U ohlađenu kremu doda­ti dobro izrađeni maslac sobne temperature. Koru prerezati okomito na dva dijela, pa je­dan dio staviti u manji kalup, premazati kremom i poklopiti drugim. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članak2000 pilenki domaćinstvima na kojima je zbog utvrđene ptičje gripe eutanizirana perad
Sljedeći članakKeksići bez glutena
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.