Keksići bez glutena. Hrskavi keksići sa suncokretovim sjemenkama i sjeckanim neslanim kikirikijem zdrava je poslastica za sve koji izbjegavaju brašno.

Sastojci (za oko 15 komada, mjera je čaša od 2 dcl): 

-½ čaše meda

-¼ čaše kakaa

-¼ čaše kokosova ulja

-½ čaše maslaca od kikirikija

-¼ žličice soli

-1 čaša suncokretovih sjemenki

-1 i ¼ čaše sjeckanog kikirikija

Priprema:

Na laganoj vatri otopiti med, kakao i kokosovo ulje u gustu smjesu. Neka se kuha 1 minutu. Skloniti s vatre i umiješati maslac od kikirikija u glatku smjesu. Dodati suncokretove sjemenke i kikiriki. Žlicom stavljati hrpice na papir za pečenje i ohladiti u hladnjaku na barem sat vremena.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakGabriela
Sljedeći članakŠlag banane
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.