/>
<p> 
<p> 
<p style=Sastojci:

6 većih jaja

12 dag šećera

½ praška za pecivo

12 dag čokolade za kuhanje

34 dag Schwartau džema od borovnice (1 teglica)

Priprema:
Istući bjelanjke u čvrst i sjajan sni­jeg, pa postupno dodavati šećer. Posebno istući žumanjke s praškom za pecivo. Na pari otopiti čokoladu, malo ju ohladiti, pa umije­šati žumanjcima. Polako umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka. Peći u u kalupu za torte promjera 26 cm, obloženim papirom za pe­čenje, 30 – 35 minuta, na 170 °C. Biskvit će se dosta dići, a kad se spusti i ohladi, premazati ga džemom od borovnice. Umjesto borovni­ce može se staviti džem od višanja ili šum­skog voća. Istući vrhnje za šlag, te premazati po džemu. Dobro ohladiti prije posluživanja.

 

Recept iz knjige Premium kolači – deserti islastice

Prethodni članakPrva konferencija o ekološkoj poljoprivredi u Zaprešiću
Sljedeći članakPavlova s lješnjakom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.