Tijesto:
– 25 dag margarina
– 20 dag šećera
– 2 žlice meda
– 2 cijela jaja
– 45 dag brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 2 žlice kakaa
– malo mlijeka
Nadjev:
– 5 žlica šećera u prahu
– 2 žlice ribane čokolade
– 0,5 dl ruma
– 4 žlice jake crne kave
– 2 žlice džema
– sjeckane grožđice
– sjeckani orasi
– sok od naranče
Glazura:
– 10 dag čokolade
– 0,5 dl vode
– 2 dag šećera
– 5 dag maslaca
– nekoliko kapi limunova soka
Priprema tijesta: U brašnu prosijanom s praškom za pecivo i kakaom razmrviti margarin i umijesiti dodajući malo mlijeka sa šećerom, otopljenim medom i jajima. Ispeći 4 kore na obrnutoj strani lima. Dvije pečene kore ostaviti cijele, a dvije razmrviti.
Priprema nadjev: Razmrvljenim korama dodati šećer u prahu, ribanu čokoladu, rum, jaku crnu kavu, džem, malo sjeckanih grožđica, sjeckanih oraha i malo soka. Nadjev mora biti dosta mekan.
Priprema: Čokoladu, vodu i šećer skuhati na laganoj vatri, te na kraju dodati maslac i sok od limuna.
Postupak: Položiti na pladanj jednu pečenu koru i na nju razmazati pripremljeni nadjev. Prekriti drugom korom, opteretiti kolač i ostaviti do idućeg dana, te ga preliti čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači“