Kolač od jabuka. Jedostavan i brz kolač od jabuka sa sočnim biskvitom od oraha, finom kremom i nadjevom od jabuka u kojem će uživati u svakom zalogaju.

 width=Tijesto:
– 50 dag brašna
– 2 jaja
– 18 dag margarina
– 2 žlice šećera
– 1 prašak za pecivo
– malo mlijekab

Nadjev:
– 1,5 kg kiselkastih jabuka
– cimet

Bijela glazura:
– 3 bjelanjka
– 20 žlica šećera
– voda

Priprema tijesta: U brašnu pomiješanom s praškom za pecivo razmrviti margarin, dodati šećer i jaja, te s malo mlijeka izraditi prhko tijesto. Razvaljati i staviti u namašten i pobrašnjen lim, na njega staviti nadjev i peći oko 30 min na 180-200 °C.

Priprema nadjeva: Jabuke oguliti, naribati, posipati cimetom i pirjati na laganoj vatri stalno miješajući oko 5 min.

Priprema bijele glazure: Ulupati čvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije šećer) skuhati šećer da se otopi i zatim vruće polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajući. Pečeni kolač premazati snijegom i nakratko vratiti u pećnicu (oko 50 °C) da lagano požuti. Ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakIzvrsna kombinacija
Sljedeći članakPereci od heljde i maslaca
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.