Tijesto (x2):
– 3 jaja
– 3 žlice šećera
– 3 žlice oštrog brašna
– 3 žlice vruće vode
– 1 žlica ulja
– 3 žlice kakaa
– ½ praška za pecivo
Krema:
– ½ l mlijeka
– 3 žlice oštrog brašna
– 10 žlica šećera
– 15 dag kokosovog brašna
– ¼ l vrhnja za šlag
Glazura:
– 6 dag čokolade
– 6 dag šećera
– 3 dag margarina
– 3 žlice vode
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati ostale sastojke i na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Ispeći takva dva biskvita na 180 °C 10 – ak minuta.
Priprema kreme: U mlijeko ukuhati brašno i šećer pomiješano s malo mlijeka. U vruće dodati kokosovo brašno, a u ohlađeno šlag od tučenog vrhnja.
Priprema glazure: Na pari otopiti sve sastojke. Raditi čokoladne crte po kremi dijagonalno.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“