Zebra. Savršen kolač s kakao korama i kremom od kokosa koji se brzo priprema i koji će raspametiti obožavatelje kokos – čokolada kombinacije okusa.

 width=Tijesto (x2):
– 3 jaja
– 3 žlice šećera
– 3 žlice oštrog brašna
– 3 žlice vruće vode
– 1 žlica ulja
– 3 žlice kakaa
– ½ praška za pecivo

Krema:
– ½ l mlijeka
– 3 žlice oštrog brašna
– 10 žlica šećera
– 15 dag kokosovog brašna
– ¼ l vrhnja za šlag

Glazura:
– 6 dag čokolade
– 6 dag šećera
– 3 dag margarina
– 3 žlice vode

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati ostale sastojke i na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Ispeći takva dva biskvita na 180 °C 10 – ak minuta.

Priprema kreme: U mlijeko ukuhati brašno i šećer pomiješano s malo mlijeka. U vruće dodati kokosovo brašno, a u ohlađeno šlag od tučenog vrhnja.

Priprema glazure: Na pari otopiti sve sastojke. Raditi čokoladne crte po kremi dijagonalno.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakOrahove tortice
Sljedeći članakDizana pita od maka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.