Tijesto:
– 5 jaja
– 40 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 2 dcl ulja
– 2 dcl mlijeka
– 40 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 žlica kakaa
Krema:
– 7,5 dcl mlijeka
– 20 dag šećera
– 4 vanilin šećera
– 6 žlica gustina
– 25 dag margarina
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 7,5 dag margarina
– 1 žlica ulja
Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto miksati sa šećerima. Dodati postupno mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na tri dijela, u jedan dio staviti žlicu kakaa i staviti peći na 180 °C 10 – 15 minuta.
Priprema kreme: Zakuhati mlijeko od kojeg smo uzeli malo za razmutiti gustin i šećer. U vruće mlijeko ukuhati smjesu gustina i šećera. U hladno dodati izrađen omekšali margarin.
Priprema glazure: Otopiti na pari uz miješanje.
Slagati: žuti biskvit, krema, smeđi biskvit, krema, žuti biskvit, čokoladna glazura.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“