Biskupski kolač. Odličan mekani kolač s dvobojnim biskvitom spojenim finom kremom, idealan je izbor za svaku prigodu u kojem će svi uživati

 width=Tijesto:
– 5 jaja
– 40 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 2 dcl ulja
– 2 dcl mlijeka
– 40 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 žlica kakaa

Krema:
7,5 dcl mlijeka
– 20 dag šećera
– 4 vanilin šećera
– 6 žlica gustina
– 25 dag margarina

Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 7,5 dag margarina
– 1 žlica ulja

Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto miksati sa šećerima. Dodati postupno mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na tri dijela, u jedan dio staviti žlicu kakaa i staviti peći na 180 °C 10 – 15 minuta.

Priprema kreme: Zakuhati mlijeko od kojeg smo uzeli malo za razmutiti gustin i šećer. U vruće mlijeko ukuhati smjesu gustina i šećera. U hladno dodati izrađen omekšali margarin.

Priprema glazure: Otopiti na pari uz miješanje.

Slagati: žuti biskvit, krema, smeđi biskvit, krema, žuti biskvit, čokoladna glazura.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“