Sastojci:
– 5 dag maslaca
– 22 dag čokolade za kuhanje
– 2 jaja
– 10 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 21 dag oštrog brašna
– ½ praška za pecivo
– 5 dag šećera u prahu (za valjanje kuglica)
Priprema: Maslac i čokoladu miješati na pari da se otopi. U zdjeli miksati jaja, šećer i vanilin šećer u pjenastu smjesu. Dodati otopljenu čokoladu, a zatim i postupno brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na 2 sata. Od smjese oblikovati rukama kuglice veličine oraha i svaku dobro uvaljati u šećer u prahu. Slagati u lim, na papir za pečenje i ostaviti razmak između svake kuglice, da se ne slijepe prilikom pečenja. Peći na 170 °C, 8 minuta. Ohladiti prije micanja.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“