Podloga:
– 25 dag amaretto keksa
– 8 dag maslaca
Krema:
– 10 dag kokosovog brašna
– 8 dag šećera
– 1,5 dcl mlijeka
– čep ruma
– 15 dag usitnjenog ananasa
– 1 mljevena želatina
– 40 dag vrhnja za šlag
– 10 dag mascarponea
Za ukras:
– kokosovo brašno
– šlag
– amaretto kreksi
– komadići ananasa
Priprema podloge: Kekse izmrviti u blenderu i pomiješati s otopljenim maslacem. Smjesu utisnuti u kalup za torte, promjera 22 cm, prethodno obložen papirom za pečenje. Ohladiti.
Priprema kreme: Kokosovo brašno i šećer preliti vrućim mlijekom pa u mlako dodati rum i sjeckani ananas. Želatinu otopiti prema uputi na vrećici, pa umiješati u smjesu. Miksati mascarpone te ga postupno dodati u tučeno Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“ vrhnje za šlag, polako miješajući špatulom. Dodati smjesu od ananasa i kokosa i sve dobro ručno promiješati. Kremu premazati preko podloge.
Dekoriranje: Kremu posuti kokosovim brašnom i ukrasiti šlagom, keksima i komadićima ananasa.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“