Mramorni kolač. Prefini biskvitni kolač prošaran slojevima svijetlog i tamnog biskvita mramornog izgleda, otkuda mu i ime. Savršen za nedjeljna popodneva.
Sastojci:
✦ 4 jaja
✦ 18 žlica šećera
✦ 18 žlica mlijeka
✦ 18 žlica ulja
✦ 18 žlica oštrog brašna
✦ 2 vanilin šećera
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 2 žlice kakaa
Priprema: U žumanjke staviti šećer, ulje, mlijeko i vanilin šećer te dobro izmiksati. U ovu smjesu dodati prašak za pecivo i brašno, pa na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na dva jednaka djela i u jedan dodati kakao. Smjese izmjenično žlicom stavljati u lim koji smo prethodno namastili i pobrašnili. Peći 20 – 30 minuta na 180 °C (provjeravati čačkalicom). Posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“