Špric keksi. Jednostavni i brzi keksići s čokoladnom glazurom iz slastičarske vrećice. Savršeno dekorativni i izuzetno ukusni čine neodoljivu poslasticu.

 width=Sastojci (za oko 80 komada):
– 30 dag maslaca
– 25 dag šećera u prahu
– 12,5 dag gustina
– 1,25 dcl mlijeka
– prstohvat soli
– ribana korica limuna
– 50 dag oštrog brašna

Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje

Priprema keksa: Omekšan maslac sa šećerom i gustinom pomiješati u glatku smjesu, pa dodati mlijeko. Sol, ribanu koricu i prosijano brašno promiješati i zamijesiti tijesto. Staviti u vrećicu za dekoriranje, pa pritiskati uz okretanje na papir za pečenje u obliku kružića. Ako tijesto teško izlazi, dodati mu malo mlijeka. Peći 10 – 12 minuta na 190 °C.

Priprema glazure: Čokoladu otopiti i keksiće umakati do pola.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Prethodni članakMramorni kolač
Sljedeći članakBananice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.